EANsearch.nl ean nummers productinformatiePrijsinformatie over EAN nummers en EAN codes

Zoek prijzen van producten aan de hand van EAN nummer of code

Waar kunt u het goedkoopste een bepaald product kopen? En hoe weet u, dat het precies hetzelfde artikel is in de winkels die u vergelijkt? Een vergelijking op EAN nummer biedt uitkomst, want ieder uniek product heeft een uniek EAN nummer. Zoek het EAN nummer van het product dat u wilt vergelijken en we tonen u alle bekende prijsgegevens uit onze database.

Winkels Productinformatie Prijsinformatie Fabrikanten

 

Zoek prijsinformatie over uw EAN nummer

   
   
   

 

Achtergrondinformatie

Wordt de prijs bepaald aan de hand van het EAN nummer?
Nee. Een EAN nummer vertelt alleen om welk uniek product van welke unieke fabrikant het gaat. Winkels bepalen nog altijd zelf de prijs en zij voeren dat in hun systeem in. Bijvoorbeeld, bij EAN nummer 87 12345 99999 0 hoort de prijs van 50 Euro. Op het moment dat je bij de kassa komt, wordt het product gescand en komt het bedrag tevoorschijn. Wanneer de winkel in hun systeem de prijs verhoogt naar 55 Euro, zal de nieuwe prijs verschijnen op het moment dat de volgende klant bij de kassa komt en het product laat scannen.

Is een hoger EAN nummer automatisch een duurder product?
Nee. De opbouw van EAN nummers zit niet zo in elkaar. Je kunt een EAN nummer in stukken hakken. Bijvoorbeeld 87 12345 99999 0. 87 is de landcode, dat aangeeft dat de Nederlandse EAN organisatie verantwoordelijk is voor de uitgifte van dit nummer. Dat getal is voor Nederlandse bedrijven altijd hetzelfde. 12345 geeft aan om welk bedrijf het gaat. 99999 geeft aan om welk uniek product het gaat en de 0 is een controlegetal. Niets van deze getallen heeft dus een ordening in zich, die zegt dat het ene item duurder is dan het andere.